Voor scholen

Wat is het?

Eten is hot, en dat wil Ronde Tafel de Langhstraet gebruiken om een jaarlijks terugkerend eendaags food festival met regionale basisschoolkinderen te organiseren, het Do Good Food Festival.

Met haar derde editie op 22 juni 2019!

Om eten kunnen we niet heen. Op tv, tijdens allerhande evenementen en acties, rondom feestelijke dagen speelt het thema Food een steeds prominentere rol. Eten moet makkelijk zijn, maar ook gezond, lekker en apart, internationaal en hoogstaand. Maar wat zit hier achter? En wat vinden uw schoolkinderen zelf nu ├ęcht lekker. Ronde Tafel de Langhstraet laat kinderen graag zelf kennismaken met de internationale keuken. Niet vanuit de boeken, maar interactief, maatschappelijk en creatief met het: Do Good Food Festival.

Hoe werkt het?

Eigenlijk werkt het Do Good Food Festival helemaal vanzelf. U kiest als school een groepje van circa 6 leerlingen uit de groep 6, 7 en 8 klassen, dit groepje kinderen en een aantal ouders doet mee en wij regelen de rest!

Ze worden opgehaald en teruggebracht naar de professionele keuken van RKC Waalwijk, hoeven zelf niet voor ingredi├źnten of kookgerei te zorgen en krijgen als voorbereiding naar hetfestival toe in een middag de fijne kneepjes van het koksvak,het voedsel en bereiding uitgelegd.

Tijdens het festival verkopen de kinderen hun beste gerechten voor
een door hun zelf gekozen voorgeselecteerd goede doel. Daar geven de kinderen en ouders onder begeleiding van de professionele koks ook definishing touch aan hun gerechten, die ze vooraf al hebben voorbereid. Zogenieten ze ook van de dag zelf en komen ze lerenderwijs in aanraking met de maatschappelijke meerwaarde van iets doen voor een ander.

Naast deze groep deelnemers zijn alle andere leerlingen, ouders, vrienden en familie van harte uitgenodigd om dit festival te bezoeken.